Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ένας πολύτιμος θησαυρός


Φιλία

Ι
δέα μου είναι ή χαμογελάς ;

Λ
έξη τόσο μικρή κι όμως σημαίνει τόσα πολλά!

Ιθάκη θα δεις μπροστά σου και ο δρόμος θα είναι πιο εύκολος

Αγαπάς τον άλλο, τον νοιάζεσαι, τον σκέφτεσαι, τον έχεις ανάγκη



Η φιλία δεν έχει χρώμα, χρόνια, προσωπικότητα, κατάσταση, τόπο.

Όταν θα λέτε ανέκδοτα και συ θα γελάς, η φιλία θα ναι μαζί σου.

Όταν θα κλαίς από πίκρα και στενοχώρια, θα υπάρξει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που θα σε αγκαλιάσει και θα σε παρηγορήσει. Ίσως δακρύσει μαζί σου, έτσι απλά γιατί θα σε δει λυπημένο. Τότε η φιλία θα είναι μαζί σου.

Όταν θα διασκεδάζετε στο λούνα παρκ, θα ξεχνάς τα πάντα, θα απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Θα σε χαρούμενος και ξέγνοιαστος. Η φιλία θα είναι κοντά σου.

Όταν θα θέλεις να αφήσεις στον τάφο της γιαγιάς σου λίγα λουλούδια αλλά δεν θα θέλεις να σε πλημμυρίσει η μοναξιά του νεκροταφείου , η φιλία θα είναι μαζί σου. Ίσως ανατριχιάσουν, ίσως διαμαρτυρηθούν αλλά στο τέλος θα σε ακολουθήσουν . Μην ανησυχείς! Το πολύ πολύ να σας κοιτάνε όταν δούνε ένα τσούρμο άτομα να τριγυρίζουν ανάμεσα στα μνήματα και με δυνατές φωνές να στοιχηματίζουν για το ποιος θα βρει πρώτος το μνήμα της κυρίας τάδε!

Όταν θα αποφασίσετε να βγείτε βόλτα, μα εσύ δεν θα έχεις αρκετά χρήματα, οι φίλοι σου θα μαλώνουν για το ποιος θα σε κεράσει, ώσπου θα αποφασίσουν να μοιράσουν τα χρήματα και να σε κεράσουν όλοι μαζί. Τελικά η φιλία αποβλακώνει! Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ κάποια στιγμή που αυτοί δεν θα έχουν χρήματα κι ας μην έχεις εσύ πολλά. Θα πάρεις κάτι που θα μοιραστείτε. Τι καλή που είναι η φιλία!

Όταν θα έχεις πέσει μέσα σε βαθιά λάσπη, όλο σου το σώμα θα βυθίζετε και συ δεν θα έχεις τη δύναμη να σηκωθείς, η φιλία είναι αυτή που θα σου δώσει το χέρι της για να σε βοηθήσει. Κι αν ακόμη δεν τα καταφέρει θα προσπαθήσει ξανά. Αν πέσει και η φιλία μέσα στη λάσπη, δεν θα το μετανιώσει διότι εσένα προσπάθησε να βοηθήσει, είσαι πολύτιμος γι' αυτήν. Και τέλος, είτε το πιστεύεις, είτε όχι θα βγεις από τη λάσπη και η φιλία θα σε βοηθήσει σε αυτό.
Μα ακόμη κι αν μαλώσεις με τη φιλία, θα πληγωθείς και θα είσαι θυμωμένος μαζί της, να σε σίγουρος ότι και αυτή θα νιώθει το ίδιο. Και τότε , καλείσαι να αποφασίσεις , αν αξίζουν τα όσα έχετε περάσει μαζί λιγότερο από έναν τσακωμό, όσο μεγάλος κι αν είναι. Εάν πιστεύεις ότι αξίζει περισσότερο ο τσακωμός, θα μείνεις με αυτόν, μόνος....Εάν πιστεύεις ότι αξίζει περισσότερο η φιλία, τότε θα μείνεις με αυτήν, έναν πολύτιμο θησαυρό........






Αφιερωμένο στις Κωνσταντίνα, Γεωργία, Ιωάννα,Στέφι,Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου